Kummallisia nuo pitkät viikonloput, kun silloin saa vaikka mitä aikaan. Tuli pidettyä pääsiäiskahveet mummeille ja kummeille ja sain kuin sainkin jotain kutimiakin valmiiksi. Vauvan pitsineulesukat tulivat päätökseen ja pääsiäiskukkokin sai vihdoin ja viimein nokkansa. Ja tokihan piti jotain aloittaakkin, kun jotain sain valmiiksikin. Sukkasillaan kirjan inspiroimana aloitin Seitsemästä veljeksestä isännän kotitöppöset rouvan jalkaan sopivaksi neulottuna. Tarkemmin tuohon Sukkasillaan kirjaan perehtyneenä allekirjoitan täysin Sukanvarren 10.1.2006 kirjoittaman arvostelun. Kaikissa malleissa on sama sukan perusrunko ja vivahdetta on haettu vain raidoin tai erilaisin silmukoiden luomistavoin. No, jotakin uutta kuitenkin tulee tuon kirjan myötä kokeiltua, nimittäin nyörimäinen sukansuu ja 7veljeksen neulonta kolmosen puikoilla. Tulos on hyvin peltimäinen napakan käsialani vuoksi.

SK 4/06 olleen ohjeen mukaisesti harjoittelin dominoneulontaa tarkoituksenani tehdä kummitytölle "patalapuista" kesäkassi. Eilen sain toisen lappusen jo lähes valmiiksi ja viime metreillä huomasin tehneeni väärän kokoisilla puikoilla. Siitä kiukustuneena nakkasin lapun tekeleen roskikseen ja arkistoin ensimmäisen dominotuotoksen laatikonkätköihin ohjeiden kera. Valitettavasti lyhytjännitteisyyteni ei ole edukseen näissä käsityöhommissa.

Kevät vihdoin ja viimein kurkistaa ikkunasta ja sen vuoksi jää pakosti käsityöt hiukan sivummalle. Pihatyöt kutsuvat aina ukkelin uniaikaan, sillä ensimmäinen kevät omakotitalossa saa kutimien kilkuttajan tarttumaan oksasaksiin. Olenkin leikannut alas lähes kaikki pensaat ja puskat mitä tiluksiltamme olen löytänyt.