Eikö sanontakin sano, että alku aina hankalaa lopussa kiitos seisoo. Tässä sitä odotellaan loppukiitosta kaikille keskeneräisille töille. Vuorokaudessa tuntuu olevan liian vähän tunteja Kallen (3kk) ja taloudenhoitoon unohtamatta rakasta puolisoa ja kun on tuo käsityövimma niin suunnaton...

Onhan jotain tullut toki valmiiksikin. Esimerkiksi vauvalahja pikkuiselle pojan tirriäiselle. 60939.jpg

Lankana Sandnes Lanett ja ohje Novita 2/2003. Taas tuli todettua napakka käsialani, kun tuotokset ovat 6kk ikäisen ohjeesta ja sopivat nyt juuri Kallelle... Ja poikamme ei todella ole nyt aivan jättiläisvauva!
Virkattu vaunukortti on osittain sovellettu omasta päästä.

Mennä maanantaina olin mikrovärjäyskurssilla. Metkaa touhua, kun 4minuuttia täydellä teholla mikrossa pidettyä värjättyä kangasta voi pestä max 60 asteessa. Ohessa näette tuotokset. Huivista mieheni totesi, että kiva Lähivakuutuksen hippihuivi... Tyynyliinasta tuli ainakin ihan käyttökelpoinen.
60945.jpg

Pääosin käsityöni rajoittuvat neulomisen saralle, mutta joukkoon mahtuu hiukan virkkaustakin. Kevät/pääsiäistunnelmaan koitin päästä näiden "kellokkaiden" myötä. Lanka  on liian paksua ja väärän kokoisella koukulla virkattua, mutta kyllä nuo nyt menettelee, kun ei liian läheltä katso.  Ohje Novita 2/2003.
60950.jpg

Pari viikkoa sitten oli Turussa Käsityömessut ja anoppi toi pyynnöstä Pirtin kehräämön sinistä hahtuvaa. Ajatuksena oli tehdä Kallelle lapaset, mutta ahne äiti tekaisikin itselleen neulotun ja koneessa huovutetun pipon. Tämä oli ensimmäinen kosketukseni hahtuvan neulontaan ja koukkuun jäin!

60947.jpg

Näin suuresta lakista tuli 40 asteisen kirjopesun jälkeen oikein passeli kotiäidin sotilaskypärä. Huomaattehan miten äidillä posket punoittaa innosta. Näitä tehdään vielä lisää!
60948.jpg

Innostuin huovutuksesta niin, että aloin oitis tehdä loppuhahtuvasta Kallelle tossuja hyvinkin simppelillä ohjeella. "Ain laulain työtäs tee..." toimii meilläkin ja neulonnan ohessa lauletaan Kallen kanssa kilpaa.

60949.jpg

Nuuka kotiäiti tekaisi ihan ite Kallen serkulle nimpparikortin. Sainkin idean, että voisi tehdä samalla formaatilla kaikki tämän vuoden nimpparikortit. Aikani surffattua löysin simppelit ristipistoaakkoset,

60951.jpg

Yksinkertainen on kaunista, sanon minä :)